McIntosh
Trendien yläpuolella

McIntosh on yksi maailman suurimmista elävistä äänentoistoalan legendoista. Jo kuudenkymmenen vuoden ajan McIntoshin päämääränä on ollut valmistaa yksinomaan maailman hienoimpia äänentoistolaitteita. Kaikki McIntoshin tuotteet valmistetaan kaikkien näiden vuosikymmentenkin jälkeen edelleen käsityönä omassa tuotantolaitoksessa Yhdysvalloissa.

Hifimaailman Rolls Royce

McIntoshin laadunvalvonta, luotettavuus sekä asiakasuskollisuus ovat aina olleet vertaansa vailla. McIntosh on suosiolla jättänyt väliin muodikkaat lyhytikäiset villitykset joita alalla aina liikkuu ja keskittynyt suunnittelemaan oikeasti kunnollisia tuotteita, jotka pitävät sen minkä lupaavat. Ei siis mikään ihme, jos jonkun isovanhemmalla on edelleen käytössään moitteettomasti toimiva McIntosh-vahvistin, joka on valmistettu jo muutama vuosikymmen sitten.

McIntoshin omintakeinen tyyli on arvokas, hienostunut ja ajaton. Laitteiden ulkonäöstä on vaikea päätellä ovatko ne valmistettu tänä vuonna vai vuosikymmen takaperin. McIntosh on tuote, josta omistajan on helppo olla ylpeä. Me olemme yhtä ylpeitä kuin McIntoshin työntekijätkin saadessamme tarjota teille maailman hienoimpia hifilaitteita.

McIntosh-mallisto

Äänilähteet

Esivahvistimet ja ohjausyksiköt

Integroidut vahvistimet

Kotiteatteri

Kuulokkeet

Päätevahvistimet

McIntosh MC2KW Reference Mono Amplifier

2,000 Watt Quad Balanced Monoblock
3 speaker terminals for tri-wiring
Lue lisää 55 400,-
McIntosh MC1,2KW Mono Amplifier

1,200 Watt Quad Balanced Monoblock
Remote Power Control
Lue lisää 18 600,-
McIntosh MC205 5-Channel Amplifier

200 Watts x 5 Channels
Balanced and unbalanced inputs
Lue lisää 10 200,-
McIntosh MC207 7-Channel Amplifier

200 Watts x 7 Channels
Balanced and unbalanced inputs
Lue lisää 12 600,-
McIntosh MC2301 Mono Vacuum Tube Amplifier

300 Watt Quad Balanced Monoblock
Vacuum tube powered
Lue lisää 18 600,-
McIntosh MC275VI 2-channel Vacuum Tube Amplifier

75 Watts x 2 channel
Vacuum Tube Design
Lue lisää 8 600,-
McIntosh MC152 2-Channel Amplifier

150 Watts x 2 Channels
Space saving 15cm tall chassis
Lue lisää 7 100,-
McIntosh MC301 1-Channel Amplifier

300 Watt Quad Balanced Monoblock
Space saving 6" tall chassis
Lue lisää 7 800,-
McIntosh MC302 2-Channel Amplifier

300 Watts x 2 Channels
Great for music or home theater systems
Lue lisää 10 500,-
McIntosh MC303 3-Channel Amplifier

300 Watts x 3 Channels
Tri-Amp capability
Lue lisää 17 100,-
McIntosh MC452 2-Channel Amplifier

450 Watts x 2 Channels
Quad B​alanced
Lue lisää 13 500,-
McIntosh MC601 Mono Amplifier

600 Watt Quad Balanced Monoblock
High power in a compact chassis
Lue lisää 11 300,-
McIntosh MC75 Mono Vacuum Tube Amplifier

75 Watts x 1 channel
Vacuum tube design
Lue lisää 6 100,-
McIntosh MC8207 7-Channel Amplifier

200 Watts x 7 Channels
LED power output indicators
Lue lisää 9 800,-

Yhdistelmät

McIntosh – aikaansa edellä vuosikymmenestä toiseen

Vuonna 1949, heti toisen maailmansodan jälkeen Frank McIntosh perusti nimensä mukaan yrityksen, jonka tavoitteena oli rakentaa aikaansa edellä olevia vahvistimia. Syntyi aito amerikkalainen legenda, joka edelleen herättää kunnioitusta hifi-asiantuntijoiden piirissä ympäri maailmaa.

Frank McIntosh, sekä insinööri Gordon Gow’n merkittävin yhteistyön tulos oli ’Unity Coupled Circuit’-piiri, josta tuli McIntoshin vahvistinteknologian kulmakivi. Kytkentä on käytössä McIntoshin valmistamissa putkivahvistimissa vielä tänäkin päivänä – tehden niistä ainutkertaisen suorituskykyisiä.

Sidney A. Corderman täydensi ydinkaksikkoa vuonna 1951, kun yritys aloitti systemaattisen tutkimus- ja tuotekehitystyön. Corderman oli McIntoshin tuotekehityksen sielu, joka jatkoi tehtävässään yli 40 vuotta 1990-luvulle saakka. Corderman onnistui rekrytoimaan rinnallensa todellisen insinöörien unelmatiimin, jonka avainhenkilöt poikkeuksetta tekivät koko uransa yhtiön palveluksessa. Yksi merkittävä apu lahjakkaiden insinöörien palkkaamisessa oli se, että samalla paikkakunnalla oleva IT-jätti IBM houkutteli insinöörejä ympäri maata.

1950-luvun alussa McIntosh-vahvistimet olivat ominaisuuksiltaan, suoritusarvoiltaan ja luotettavuudeltaan ylivertaisia. Niiden käyttö yleistyi nopeasti radio- ja televisioalalla ammattilaisten keskuudessa, mutta myös kuluttajat kiinnostuivat niistä kotien äänentoistojärjestelminä. Nopeasti kasvanut kysyntä johti siihen, että vuonna 1956 rakennettiin McIntoshin uusi tehdas New Yorkiin, Binghamtoniin, jossa se edelleen sijaitsee.

McIntosh ja Rock ’n’ Roll

50-luvun vahva tuotekehitystyö antoi tukevan perustan 1960-luvun nousukauteen, jolla McIntosh kohosi äänentoiston kirkkaimmaksi tähdeksi. Monet kuuluisat muusikot, taitelijat ja tuottajat valitsivat McIntosh-audiojärjestelmän, koska sen puhdas ja virheetön äänenlaatu ei jättänyt mitään sattuman varaan.

Musiikkihistorian tunnetuin festivaali Woodstock sekä aikansa massiivisin Grateful Deadin ”The Great Wall Of Sound” -keikkakiertue nojasivat vuonna tukevasti McIntoshin vahvistinteknologiaan, jonka luotettavuus ei pettänyt äärimmäisen vaikeissa olosuhteissa. Voidaan hyvin sanoa, että ennen McIntoshia stadion kokoluokassa äänentoisto oli lapsen kengissä. Tämän aikakauden tunnetuin McIntosh-vahvistin on MC275-malli, joka on muuten päivitettynä saatavissa vielä tänäkin päivänä – 50 vuotta ensiesittelynsä jälkeen!

Merkin maine ei ole karissut tähän päivään mennessä hifi-piireissä. Tekniset ominaisuudet olivat huippua, mutta myös teollinen muotoilu on kestänyt ajan hammasta hämmästyttävän hyvin. 1960-luvulla valmistettuja McIntosh-putkivahvistimia pidetään yhä audiohistorian kauneimpina laitteina. Merkin vanhemmat laitteet ovat arvokkaita keräilytuotteita, jotka toimivat edelleen moitteettomasti.

Seitsemänkymmentäluvun kynnyksellä McIntosh siirtyi muiden valmistajien mukana transistoriaikakauteen Yrityksen tuotteissa on tältä aikakaudelta perua useita tunnusomaisia piirteitä, jotka ovat sittemmin vakiintuneet yrityksen tavaramerkiksi. Näistä tunnetuimpia ovat laitteiden vihreällä värillä takaa valaistu lasinen etumaski, vahvistimien siniset ”blue eyes” -tehonäytöt sekä niin ikään päätevahvistimista löytyvät lähtömuuntajat – ”autoformerit”.

McIntosh edelleen nimensä veroinen

1990-luvulla merkki palasi juurilleen se otti yleisön toivomuksesta putkilaitteet takaisin tuotevalikoimaansa – perinteisten highend-laitteiden kysyntä oli vahvassa kasvussa. McIntosh palautti tuotantoon muun muassa kuuluisan MC275-päätevahvistimensa Gordon Gow Commemorative Edition -versiona vuonna 1993. Tämän jälkeen McIntosh on tuonut markkinoille lukuisia putkivahvistimia, jotka elävät sulassa sovussa transistoroitujen versioiden rinnalla. Yli 60 vuotta audiomaailmaa muokannut yhtiö on edelleen voimissaan samalla menestysreseptillä. Kaikki McIntosh-tuotteet valmistetaan edelleen, kuten vuonna 1949, tinkimättömästi käsityönä New Yorkissa, Binghamtonissa.

McIntoshin historia on pitkä ja rikas, johon kannattaa tutustua tarkemminkin. Silloin ymmärtää McIntosh-tuotteiden ainutlaatuisuuden.

Testit & Arvostelut

ÄÄNILÄHTEET

McIntosh MCD550 Speakershack 25.05.2017 (English)

ESIVAHVISTIMET JA OHJAUSYKSIKÖT

INTEGROIDUT VAHVISTIMET

KOTITEATTERI

PÄÄTEVAHVISTIMET

YHDISTELMÄT